• Forum
  • Cauta
  • Loc de mâzgalit
  • Ajutor! :(

Forumul bloggerilor
Current time: 09-03-2010, 8:45 Hello There, Guest! (Login — Register)

Forumul bloggerilor / Promovare blog / Cum promovam un blog v
1 2 3 4 5 Next »
/ Cum faci cititorii sa si posteze comments?

Pages (25): 1 2 3 4 5 ... 25 Next »
Post Reply 

Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Threaded Mode | Linear Mode
Cum faci cititorii sa si posteze comments?
nwradu Offline
Member

Cum faci cititorii sa si posteze comments?
Chiar acum 10 minute am citit vreo 5 bloguri. Mi-am dat seama ca fac asta destul de des, dar nu prea comentez pe nicaieri. Chiar si pe subiecte la care am eu o parere, care sunt interesante, ma multumesc doar sa le citesc si aia e... din lipsa de timp nu mai stau sa zic si ce am eu de zis, desi uneori stiu ca ar fi chiar interesant si pt autor si pt ceilalti, nu un banal "bravo" sau vreo alta replica la fel de inutila facuta doar ca sa apara link catre blogul meu acolo.

Am observat ca la unele posturi in care am zis clar la sfarsit "voi ce parere aveti?" sau "voi ce ati patit asemanator?" au aparut mai multe comenturi. Cred ca unii doar au nevoie sa fie invitati sa lasa si un mic mesaj, altfel citesc, sunt de acord sau nu, si pleaca mai departe. Voi ce metoda ati mai sugera? Tongue

Lumea nwradu - http://nwradu.blogspot.com
08-18-2006 17:11
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
boyarul Offline
Member

Raspuns: Cum faci cititorii sa si posteze comments?
Integrarea intr-o comunitate gen cocomments ?
Ce putin pe mine ma mai face sa comentez si ma mai scoate din amorteala.
In plus cunosti si oamenii care comenteaza alaturi de tine.
+ ca ai un trackback eficient al tuturor comentariilor lasate.

Oricum, pe cititor n-ai cum sa il obligi sa comenteze (citind titlul postului de aici am crezut initial ca e vorba de vreun widget care ar forta userii sa iti comenteze blogul - silly me).

Tot ceea ce poti face (ca "scriitor") e sa incerci sa il implici emotional in ceea ce scrii, sa il faci sa isi doreasca sa scrie si el un reply / continuare / completare.

O alta "metoda" e sa scrii despre subiecte / cazuri controversate. De exemplu eutanasia sau clonarea (sau monica Gabor Big Grin - postrurile despre ea mi-au adus destule comments + peste 40 de hit'uri zilnic din google : 8) ). Cu siguranta sunt si alte subiecte ce incita la comentarii.

[Image: boyarulblog80155fv.png]
08-18-2006 17:21
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
nwradu Offline
Member

Fara comunitati ca nu suport Tongue Eu dau Spam si la alea cu hi5 sau yahoo 360 Tongue

Ma uitam si eu in search, o gramada intra cautand "femei", sau "Monica Gabor"... aveam 5 milioane de abonati la Internet dar cred ca jumatate au sub 12 ani. Lasa ca fac un blog despre politica, sa vezi atunci Tongue

08-18-2006 17:50
boyarul Offline
Member

Well, nu e o comunitate in sesul strict al unui yahoo 360 sau hi5. La alea si eu fac alergie (desi am cont la hi5 ??? )
CoComents pur si simplu te ajuta sa iti indexezi comentariile si exista (fireste) un top al celor mai activi "comentatori". Cam asta ar fi toata ideea de comunitate de aici.

[Image: boyarulblog80155fv.png]
08-18-2006 17:56
bobby Offline
Administrator

Uite ce zice Rowse despre asta:

http://www.problogger.net/archives/2004/...-comments/

Din experienta proprie, depinde mult de subiectul articolului (daca e o controversa, lumea va scrie). Mai mult, e bine sa sugerezi celor care te citesc ca e bine sa lase comentarii ("Voi ce parere aveti?") si, ce am mai vazut interesant, daca doar emiti o judecata, fara prea multe argumente, desi te face sa pari superficial, sau poate tocmai de asta, vei avea si comentarii multe.

In plus, poti pune si niste prieteni sa comenteze, ca sa "gain momentum", cum zice francezul Tongue

BobbyVoicu.com | BobbyVoicu.ro
08-18-2006 19:47
Find all posts by this user Quote this message in a reply
nwradu Offline
Member

Pai da, daca folosesti multe argumente, vorbesti din toate punctele de vedere, judeci totul, ce sa mai comenteze lumea? Deja ai zis cam tot ce se putea despre subiect...

08-18-2006 22:18
Buddha Offline
Posting Freak

Depinde de subiectul articolului ... am articol pe blog in care povestea Capra cu trei iezi e tradusa in tiganeste... si are peste 100 de comentarii ... un articol in care e prezentata prostia unor femei pe diverse chaturi , din nou are multe comentarii ... si cum a mai spus cineva daca scrii un articol ce are in titlu cuvinte des cautate in google (monica gabor , locuri de munca, vanzari auto etc. ) , vei avea parte de mai multe hituri si eventual si de comentarii ... ideea e ca nu e ceva constant in cazurile prezentate mai sus , vei avea comenturi la articolul respectiv si atat... depinde de strategia fiecaruia, de tema blogului , de cat de vizibile sunt linkurile , am observat ca daca scrii "View Comments" in loc de "Leave a comment" , oamenii sunt mai tentati sa dea click acolo si eventual sa scrie ceva... bafta

Blog | Wordpress Themes
08-19-2006 18:58
non_trial Offline
Junior Member
**

Imi permit sa vin si eu cu o problema. Ce te faci cand commenturile devin un fel de chat, un du-te vino, unde comenteaza 2-3 persoane?
E un lucru bun, sau un lucru rau?
Eu vad un lucru bun din cauza ca ideile raman acolo si pentru ceilalti (asta in cazul in care nu se injura intre ei 2-3 indivizi)

Si la Moscova sunt oameni!
10-26-2006 15:54
Buddha Offline
Posting Freak

e un fenomen foarte benefic blogului tau.... din punctul meu de vedere cel putin , asta inseamna fidelizarea vizitatorilor Wink

Blog | Wordpress Themes
10-26-2006 16:28
Jen Offline
Posting Freak

Si mie mi se pare ca e bine... Daca se face chit-chat, revine lumea sa vada ce se mai discuta.

Mai on-topic, pe mine ma enerveaza cand un post se termina cu 'tu ce parere ai?' si risc sa nu raspund, numai de-a naibii Tongue Daca e ceva destul de interesant comentez si fara sa ma indemne cineva.

Cartea din geanta
10-29-2006 18:56
« Next Oldest | Next Newest »
Pages (25): 1 2 3 4 5 ... 25 Next »
Post Reply 

• View a Printable Version
  • Exportă ca PDF
  • Send this Thread to a Friend
  • Subscribe to this thread
Forum Jump:

Contact Us | Forumul bloggerilor | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication